Βιομηχανικες Πρωτες Υλες
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide

Οινοποιϊα-Ποτοποιϊα

Ζύμες οινοποιΐας
Saccharomyces cerevisiae var. bayanus Μία καθαρή δραστική ξηρή ζύμη οινοποιίας επιλεγμένη για τα μέτρια αρωματικά της χαρακτηριστικά. Συνίσταται για την παραγωγή λευκού και κόκκινου οίνου, και δύναται να χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή οίνων με τη μέθοδο champenoise.
Αρωματικό στέλεχος Y1539 Το συγκεκριμένο στέλεχος συμβάλλει στην πολυπλοκότητα του αρώματος των λευκών και ροζέ οίνων. Παράγει σημαντικό επίπεδο εστέρων, ενισχύοντας παράλληλα τα τυπικά αρώματα της εκάστοτε ποικιλίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι οίνοι με πιο έντονο, φρέσκο και φρουτώδη χαρακτήρα.
Oenoferm X-thiol Υβριδική ζύμη οινοποιίας με υψηλή δύναμη ζύμωσης και υψηλή αντοχή στην αλκοόλη, για έντονες αρωματικές θειόλες και για φρουτώδη και εξωτικά αρώματα. Κατάλληλη για λευκούς και ροζέ οίνους.
Oenoferm X-treme Yβριδική ζύμη οινοποιίας για X-treme αρωματικό προφίλ με πικάντικο και φρουτώδη χαρακτήρα. Κατάλληλη για λευκούς και ροζέ οίνους, άριστο για τις ποικιλίες Σαββατιανό, Pinot, Chardonnay, Riesling, Sauvignon blanc.
Oenoferm Bouquet Ζύμη λευκής οινοποίησης για την ανάπτυξη και έμφαση φρέσκων αρωμάτων (φρούτων, cassis και γλυκές λουλουδάτες αρωματικές ουσίες). Παράγει υψηλή ποσότητα εστερών και συνεισφέρει στην ανάδειξη μεγάλης ποικιλίας αρωμάτων. Επιπρόσθετα πλεονεκτήματα σταθερή και κανονική ζύμωση.
Oenoferm Icone Υβριδική non-GMO ζύμη με μεγάλη ανοχή στην αλκοόλη που παράγει λιγότερο SO2 και έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα ως προς τα αρώματα, τη δομή και τον περιορισμό της στυφάδας, σε ερυθρές ποικιλίες όπως Merlot και Cabernet που προορίζονται για παλαίωση. new product
Oenoferm Bio και Oenoferm Be-Red Πιστοποιημένες βιολογικές ζύμες οινοποιίας για λευκούς και ερυθρούς οίνους αντίστοιχα.
Θρεπτικά υλικά - Βοηθητικές ύλες ζύμωσης
Vitamon CE Παροχή θρεπτικού υλικού για έντονα προ-διαυγασμένους μούστους. Υποβοήθηση της ζύμης για διεξαγωγή μη διακοπτόμενης ζύμωσης και χωρίς υπολείμματα σακχάρων του μούστου. Περιέχει DAP, θειαμίνη, απενεργοποιημένα κύτταρα μαγιάς και κυτταρίνη. Δοσολογία 30-50 g/HL.
SoftZym Απενεργοποιημένα κύτταρα μαγιάς. Βελτιώνει τη ζύμωση με την απομάκρυνση των τοξικών λιπαρών οξέων τα οποία μπορούν να συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, αποτρέποντας τα σάκχαρα να μεταφερθούν μέσα στα κύτταρα της μαγιάς και να οδηγούν συνεπώς σε μία αργή ή ακινητοποιημένη ζύμωση. Δοσολογία 20-40 g/HL.
Μπετονίτης / Άνθρακας
SodiBent Supra Μπετονίτης νατρίου σε μορφή πούδρας.
NaCalit PORE-TEC Μπετονίτης νατρίου - ασβεστίου σε μορφή κόκκου.
Ca-Granulat Μπετονίτης ασβεστίου σε μορφή κόκκου.
FermoBent PORE-TEC Μπετονίτης σε μορφή κόκκου, για την επεξεργασία του γλεύκους, προστίθεται απευθείας κατά τη ζύμωση.
Granucol FA Επιλεκτικά δραστικός ενεργός άνθρακας σε μορφή pellets.
Akticol FA Εξαιρετικά δραστικός ενεργός άνθρακας σε μορφή πούδρας για αποχρωματισμό.
Most Rein PORE-TEC Μίγμα μπετονίτη – ενεργού άνθρακα, σε μορφή κόκκου, για την επεξεργασία του μούστου.
ΕΝΖΥΜΑ
  • Xωρίς συντηρητικά
  • Νon-GMO
  • Η παραγωγός εταιρεία Erbsloeh είναι μέλος της Association of Manufacturers and Formulators of Enzyme Products
  • DF: αποτελεί ακρωνύμιο του «Depsidase free». Δηλαδή όλα τα ένζυμα είναι ελεύθερα κινναμοϋλο εστεράσης. Η εστεράση αυτή συναντάται σχεδόν σε όλες τις πηκτινάσες, με περισσότερο ή λιγότερο έντονες παράπλευρες δραστικότητες. Λόγω της δραστικότητας των δεψιδασών τα κρασιά χάνουν τη φρεσκάδα τους και η γήρανσή τους ξεκινά πρόωρα. Η διάρκεια ζωής τους μειώνεται δραστικά καθώς το αρωματικό απόθεμα εξαντλείται πρόωρα
Trenolin Super Plus Πηκτινολυτικό ένζυμο στατικής απολάσπωσης, υψηλής δραστικότητας. 5-10 mL/100 kg ή 100 L.
Trenolin Flot plus Ένζυμο επίπλευσης, υψηλής δραστικότητας, για την ταχύτερη δυνατή αποδόμηση πηκτίνης. 2-8 mL / 100 L.
Trenolin Bouquet Plus Πρόσφατα αναπτυγμένη β-γλυκοσιδάση για αρωματική απελευθέρωση. Η καλή δραστικότητα της β-γλυκοσιδάσης σε υψηλές συγκεντρώσεις σακχάρων καθιστά δυνατή την εφαρμογή του ενζύμου ακόμα και πριν την αλκοολική ζύμωση. Ασημένιο μετάλλιο στην έκθεση InterVitis InterFructa Hortitechnica 2016. 5-15 mL/100 kg ή 100 L. new product
Trenolin Rot DF Πηκτινολυτικό ένζυμο για την επεξεργασία σταφυλοπολτού και γλεύκους κόκκινων και ροζέ κρασιών. Η εφαρμογή επιτρέπει την απελευθέρωση των χρωστικών ουσιών και ως εκ τούτου μειώνεται ο χρόνος εκχύλισης. 10-20 mL/100 kg ή 100 L.
Trenolin Filtro DF Ειδική πηκτινάση για διαύγαση και διήθηση, συγκεκριμένα για μούστο / εκθλιμμένες ρόγες με υψηλό περιεχόμενο κολλοειδών ουσιών και γλεύκος / μούστο υπερώριμων σταφυλιών. 10-20 mL/100 L.
Trenolin Thermo DF Eιδικά ανεπτυγμένη πηκτινάση για τη θερμοοινοποίηση και την εξαγωγή χυμού. Οι επιθυμητές παράπλευρες δραστικότητες του ενζύμου αυτού σπάνε ακόμα και τις «τριχοειδείς» περιοχές της πηκτίνης. 2-4 mL / 100 kg.
Trenolin Frio DF Πηκτινάση που δρα σε χαμηλές θερμοκρασίες. 2-10 mL / 100 kg ή 100 L.
Διαύγαση - Σταθεροποίηση
Erbsloeh Mostgelatine Υγρό παρασκεύασμα ζελατίνης, ιχθυόκολλας και PVPP για απομάκρυνση των «σκληρών» ταννινών στον σταφυλοπολτό ή σταφυλοχυμό.
Oenopur Προϊόν σε σκόνη για προληπτική επεξεργασία του μούστου. Αποτελείται από υψηλής καθαρότητας κυτταρίνη, PVPP, ζελατίνη και παράγοντα προσρόφησης ιχνοστοιχείων (μετάλλων), διασπείρεται εύκολα και μπορεί να προστεθεί απευθείας .
ErbiGel Flot Ειδικά επιλεγμένη ζελατίνη επίπλευσης, περίπου 200 Bloom. Ειδική ζελατίνη για γρήγορη επίπλευση και δέσμευση των φαινολών.
LiquiGel Flot Υγρή ζελατίνη επίπλευσης.
ErbiGel Ζελατίνη 90-100 Bloom για μείωση πολυφαινολών και διαύγαση.
ErbiGel Liquid Υγρή ζελατίνη.
Klar-Sol 30 και Klar-Sol Super Αλκαλικό και όξινο διοξείδιο πυριτίου (αντίστοιχα) για διαύγαση / κολλάρισμα.
Littofresh Origin (ex FloraClair) Φυτοπρωτεΐνη προερχόμενη από μπιζέλι, μη γενετικά τροποποιημένο, ελεύθερη καζεΐνης και υπο-αλλεργική.
Littofresh Chito-Flot Yγρό σκεύασμα φυτοπρωτεΐνης και χιτίνης-γλυκάνης για fining και διαύγαση. Κατάλληλο τόσο για επίπλευση όσο και για στατική απολάσπωση προσφέροντας πολύ καλό και γρήγορο αποτέλεσμα.
Erbsloeh PVPP Αδιάλυτη πολυβινυλοπολυπυρρολιδόνη – PVPP για τη μείωση των φαινολικών ουσιών και των προϊόντων οξείδωσης τους στον οίνο.
Τρυγική σταθεροποίηση
VinoStab Διάλυμα CMC για μακρόχρονη τρυγική σταθεροποίηση.
Metavin Προσεκτικά εστεροποιημένο μετατρυγικό οξύ για τρυγική σταθεροποίηση.
Bελτίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών
Stabiverek (ex Hydrogum) Αραβικό κόμμι σε υγρή μορφή, με σταθεροποιητική επίδραση στο χρώμα και ενίσχυση της αίσθησης.
Kupfat Θειικός χαλκός για εξάλειψη των ανεπιθύμητων θειούχων οσμών στο κρασί.
Ercofid Εξάλειψη όλων των ειδών θειούχων οσμών ή παρόμοιων ανεπιθύμητων οσμών.
Σειρά e.bois Chips Γαλλικής και Αμερικάνικης δρυός σε διαφορετικό βαθμό ψησίματος.
Σειρά Erbsloeh Tannins Οινολογικές ταννίνες.
Θείωση οίνων
Μεταμπισουλφίτ καλίου σε λευκή κρυσταλλική μορφή για θείωση του σταφυλοπολτού, γλεύκους και κρασιού και μικροβιολογική σταθεροποίηση.
LittoTabs Αναβράζοντα δισκία θείου για θείωση ακόμα και σε μικρού μεγέθους δοχεία.
Solution Sulfureuse P18 Υδατικό διάλυμα, όξινου θειώδους καλίου (KHSO3) για θείωση μούστου και κρασιού. Κάθε λίτρο περιέχει 180 g καθαρό SO2.
Μικροβιολογική σταθεροποίηση
Elco K 100 Ασκορβικό οξύ για προστασία κατά των οξειδώσεων και σταθεροποίηση της γεύσης και του αρωματικού μπουκέτου.
Citric Acid Κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται για διόρθωση της οξύτητας και ως σταθεροποιητικό – καθώς δεσμεύει τον σίδηρο.
Potassium Sorbate Σορβικό κάλιο, ως συντηρητικό – μυκητοκτόνο αλλά και για την αποτροπή έναρξης δευτερεύουσας ζύμωσης στη φιάλη.